Informatie over de ritten

We organiseren 2 begeleide ritten, eentje van ong. 34km/uur en een andere van ong. 30km/uur. Voor deze tochten is er voorzien in politiebegeleiding in samenwerking met andere motorrijders om alles in goede banen te leiden. Deze ritten zijn NIET afgepijld!

Deelname kost 10 euro, ongeacht of u VWB-lid bent of niet. Uw kaart zal wel ingescand worden en de punten worden toegekend indien gewenst. Deelnemers kunnen vanaf 7.30 uur hun polsbandje afhalen aan de inschrijvingsstand.

De rit voor de deelnemers die aan een gemiddelde snelheid rijden van ongeveer 34km/uur vertrekt om 8 uur.
Wil je deelnemen aan deze rit dan ben je een ervaren fietser die minstens drie keer per week traint en daarbij 350 km of meer achter je kiezen duwt. Je hebt ervaring om in een grote groep te rijden. Je kent én respecteert de ongeschreven regels die het rijden in een peloton veilig maken en je beschikt over de fysieke capaciteit om langere stukken aan 40 km/uur te rijden. Als je jezelf hierin herkent dan ben jij de ideale man of vrouw voor ons peloton van 34 km/uur.

De rit voor de deelnemers die aan een gemiddelde snelheid rijden van ongeveer 30km/uur vertrekt om 8.30 uur.
Je bent een recreatieve fietser die regelmatig afstanden verwerkt van meer dan 100 km. Je rijdt minstens twee keer per week en je kan langere stukken rijden aan 33 km/uur. Je beschikt over de discipline om in groep een vast tempo aan te houden zonder daarbij anderen in gevaar te brengen. Als je jezelf hierin herkent dan ben je de man of vrouw voor ons peloton van 30km/uur.

Onderweg zijn er twee bevoorradingen, de eerste in de rue Léopold Vanmeerbeek in Grez-Doiceau op 59km, de tweede op de Oude Tiensebaan bij Hoeve de Peinwinning te Bekkevoort op 105km.

Voor deze ritten kan je je op voorhand inschrijven tot 5 september. We laten maximum 110 deelnemers per rit toe. Is dat aantal niet bereikt tegen 5 september, dan kan je ook nog ter plaatse inschrijven. Wees er snel bij want deze ritten zijn zeer gegeerd.

Link naar de rit onder voorbehoud van wijzigingen: https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/6005762/racefietsroute/begeleide-2019-bis

Een stratenplan voor de begeleide rit van 130km kan je hier downloaden.

HET DRAGEN VAN EEN FIETSHELM IS VERPLICHT!