Informatie over de ritten

Voor deze tochten is er voorzien in politiebegeleiding in samenwerking met andere motorrijders om alles in goede banen te leiden. Deze ritten zijn NIET afgepijld! De totale afstand van de begeleide rit bedraagt 120km, met 697 hoogtemeters en een maximum stijgingspercentage van 3,84%.

Deelname aan deze ritten kost 10 euro, ongeacht of u VWB-lid bent of niet. Uw kaart zal wel ingescand worden en de punten worden toegekend indien gewenst.

De rit voor de deelnemers die aan een gemiddelde snelheid rijden van max. 34km/uur vertrekt om 8 uur. De rit aan een gemiddelde snelheid van max. 30km/uur vertrekt om 8.30 uur. Deelnemers kunnen vanaf 7.30 uur hun polsbandje afhalen aan de inschrijvingsstand.

Onderweg zijn er twee bevoorradingen, de eerste in Bekkevoort op 33km, de tweede in Bierbeek op 97km.

Voor deze ritten kan je je best op voorhand inschrijven. We laten maximum 110 deelnemers per rit toe. Is dat aantal niet bereikt, dan kan je ook nog ter plaatse inschrijven. Wees er snel bij want deze ritten zijn zeer gegeerd.

HET DRAGEN VAN EEN FIETSHELM IS VERPLICHT!

Link naar de rit onder voorbehoud van wijzigingen: https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/6772765/fietsroute/vlierbeekriders-classic-2020-begeleide-rit-120km

Een stratenplan voor de begeleide rit kan je hier weldra downloaden.