Praktische informatie

 

 

Wanneer?

Op zaterdag 8 september organiseren de Vlierbeekriders op het terrein van de Abdij van Vlierbeek hun 6e Vlierbeekriders Classic. Inschrijven kan die dag vanaf 7.30 uur. Meer informatie omtrent de ritten vind je hier.

 

Waarom zeker naar deze toertocht komen?

 • schitterend parcours door het Hageland tegen een super democratische prijs
 • bevoorrading met Performance, fruit, cake, Meli, enz.
 • zeer goede bepijling onderweg (ieder jaar zeer lovende opmerkingen)
 • twee begeleide ritten van 130km
 • unieke start- en aankomstplaats in de prachtige omgeving van de Abdij van Vlierbeek
 • groot terras met verschillende soorten trappistenbieren en andere dranken
 • gratis kopje koffie tot 10 uur
 • gratis glaasje streekbier van Brouwerij De Vlier voor de eerste 500 deelnemers die aankomen
 • mooi geschenk voor de dames
 • grote parking op minder dan 400 meter

 

Vertrekplaats

Abdij van Vlierbeek
Vlierbeeklaan 1
3010 Kessel-Lo (Leuven)

 

Doucheruimtes

De doucheruimtes bevinden zich op de terreinen van het Provinciedomein. Bewegwijzering wordt voorzien.
Vanaf de startplaats is dit ongeveer 600 meter. Het is daarom interessant om uw wagen te parkeren in de buurt van de Holsbeeksesteenweg of op de betalende parking van het Provinciedomein
te Kessel-Lo.

 

Parkeergelegenheid

Omwille van de geldende verkeersregels kan je niet met de wagen tot aan onze startplaats rijden. Er geldt een parkeerverbod op de Alberdingk Thymlaan en er mogen ook geen voertuigen geparkeerd worden in de Abdij.

We bieden u de mogelijkheid om te parkeren ter hoogte van de Krekelstraat - Molenstraat of op één van onze andere parkings aangegeven op onderstaand kaartje. Zorg ervoor dat u reglementair parkeert.

 

Hoe bereik je de terreinen van de Abdij van Vlierbeek?

 • via de E314 afrit 20 Kessel-Lo nemen en vervolgens de pijlen Abdij van Vlierbeek of Provinciaal Domein (parkeergelegenheid) volgen
 • via de Diestsesteenweg vanuit Diest de eerste straat rechts na warenhuis Delhaize en vervolgens de pijlen van Abdij van Vlierbeek volgen

 

Bewaakte fietsenparking

Op het terrein aan de inschrijvingsstand zal er een bewaakte fietsenparking opgesteld staan. Indien u dit wenst kan u hiervan gebruik maken tijdens de inschrijving of achteraf na het rijden van de toertocht om aldaar nog iets te eten of te drinken.

 

Accommodatie

 • Omkleedruimte
 • Toiletten
 • Douches
 • Bewaakte fietsenstalling
 • EHBO stand

 

Extra's

 • Bonnetje voor een gratis koffie te gebruiken tot 10 uur
 • Massagestand bij de aankomst (vrije bijdrage)
 • Lokaal streekbier van Brouwerij De Vlier voor de eerste 500 deelnemers die aankomen na hun rit
 • Groot terras met verschillende abdijbieren

Onderweg

 • Uitgebreide bevoorradingen met fruit, koeken, WCup, enz.
 • Bewegwijzering aanwezig, volg de pijlen van Vlierbeekriders

 

 

Contactgegevens

Erik Potemans
Tel. 0470 578 816
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Rit van 25km

Onze tocht van 25km is een echte familietocht en leidt je langs verkeersluwe wegen via het Provinciaal Domein en andere zeer mooie plaatsjes ten noorden van Leuven. De rit is zeer goed afgepijld.

Deelname aan deze rit kost 2 euro voor VWB-leden en 4 euro voor niet VWB-leden. Jongeren tot 16 jaar gratis voor VWB-leden, niet-VWB-leden 2 euro.

Inschrijven is enkel mogelijk op de dag zelf vanaf 7.30 uur tot 12 uur.

Bij aankomst terug aan de Abdij van Vlierbeek krijgt iedereen een lekkere versnapering. U kunt achteraf nog rustig genieten op het grote terras nadat u uw fiets heeft gestald in de bewaakte fietsenparking.

Link naar de rit onder voorbehoud van wijzigingen: https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/895646/fietsroute/vlierbeekriders-classic-gezinstocht-25km

 

 

 

 

Rit van 55km

Deze rit brengt je via Lubbeek naar Tielt-Winge om dan uiteindelijk bovenop de Chartreuzeberg terug naar de startplaats te keren. De rit heeft 400 hoogtemeters met een maximale stijging van 4,5% op dit traject.

Er is één bevoorradingspost op de Oude Tiensebaan bij Hoeve de Peinwinning te Bekkevoort en dit op ongeveer 24km. Bij aankomst aan de Abdij van Vlierbeek wordt er u nog een versnapering aangeboden. De rit is zeer goed afgepijld.

Deelname aan deze rit kost 4 euro voor VWB-leden en 6 euro voor niet VWB-leden. Jongeren tot 16 jaar gratis voor VWB-leden, niet-VWB-leden 2 euro.

Inschrijven is enkel mogelijk op de dag zelf vanaf 7.30 uur tot 11 uur.

In Bekkevoort, op de bevoorrading, kan er ook ingeschreven worden en dit van 8 uur tot 10 uur.

Link naar de rit onder voorbehoud van wijzigingen: https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/5021773/racefietsroute/2018-55

 

 

 

Rit van 72km

Deze rit brengt je via Boutersem naar Tielt-Winge om dan uiteindelijk bovenop de Chartreuzeberg terug naar de startplaats te keren. De rit heeft 480 hoogtemeters met een maximale stijging van 4,5% op dit traject.

Er is één bevoorradingspost op de Oude Tiensebaan bij Hoeve de Peinwinning te Bekkevoort en dit op ongeveer 36km. Bij aankomst aan de Abdij van Vlierbeek wordt er u nog een versnapering aangeboden. De rit is zeer goed afgepijld.

Deelname aan deze rit kost 4 euro voor VWB-leden en 6 euro voor niet VWB-leden. Jongeren tot 16 jaar gratis voor VWB-leden, niet-VWB-leden 2 euro.

Inschrijven is enkel mogelijk op de dag zelf vanaf 7.30 uur tot 11 uur.

In Bekkevoort, op de bevoorrading, kan er ook ingeschreven worden en dit van 8 uur tot 10 uur.

Link naar de rit onder voorbehoud van wijzigingen: https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/5021309/racefietsroute/2018-72

 

 

 

Rit van 92km

Deze rit brengt je via Vertrijk naar Beauvechain om zo terug te keren naar Vlaams-Brabant. We nemen in deze rit ook nog de Chartreuzeberg mee waardoor we uitkomen op zo'n 600 hoogtemeters met een maximale stijging van 4,5% op dit traject.

Onderweg zijn er twee bevoorradingen, de eerste in Beauvechain op 30km, de tweede op de Oude Tiensebaan bij Hoeve de Peinwinning te Bekkevoort op 57km. Bij aankomst aan de Abdij van Vlierbeek wordt er u nog een versnapering aangeboden. De rit is zeer goed afgepijld.

Deelname aan deze rit kost 4 euro voor VWB-leden en 6 euro voor niet VWB-leden. Jongeren tot 16 jaar gratis voor VWB-leden, niet-VWB-leden 2 euro.

Inschrijven is enkel mogelijk op de dag zelf vanaf 7.30 uur tot 10.30 uur.

Er kan ook ingeschreven worden op de bevoorradingsposten en dit van 8 uur tot 10 uur.

Link naar de rit onder voorbehoud van wijzigingen: https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/5021410/racefietsroute/2018-92

 

 

 

 

 

Rit van 125km

Deze rit brengt je via Boutersem naar Beauvechain om zo door te steken naar Pécrot en dan weer naar Vlaams-Brabant, om uiteindelijk bovenop de Chartreuzeberg terug naar de startplaats te keren. Er zijn 870 hoogtemeters met een maximale stijging van 8% op dit traject. Onderweg steken we dus enkele stevige kuitenbijters achter onze wielen.

Onderweg zijn er twee bevoorradingen, de eerste in de rue Léopold Vanmeerbeek in Grez-Doiceau op 54km, de tweede op de Oude Tiensebaan bij Hoeve de Peinwinning te Bekkevoort op 93km. Bij aankomst aan de Abdij van Vlierbeek wordt er u nog een versnapering aangeboden. De rit is zeer goed afgepijld.

Deelname aan deze rit kost 4 euro voor VWB-leden en 6 euro voor niet VWB-leden. Jongeren tot 16 jaar gratis voor VWB-leden, niet-VWB-leden 2 euro.

Inschrijven is enkel mogelijk op de dag zelf vanaf 7.30 uur tot 10 uur.

Er kan ook ingeschreven worden op de bevoorradingsposten en dit van 8 uur tot 10 uur.

Link naar de rit onder voorbehoud van wijzigingen: https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/5021352/racefietsroute/2018-125

 

 

 

Begeleide ritten van 130km

Voor deze tochten is er voorzien in politiebegeleiding in samenwerking met andere motorrijders om alles in goede banen te leiden. Deze rit is NIET afgepijld!

Deelname aan deze rit kost 10 euro, ongeacht of u VWB-lid bent of niet. Uw kaart zal wel ingescand worden en de punten worden toegekend. Indien u geen VWB-lid bent dient u ter plaatse een daglicentie in te vullen.

De rit voor deelnemers die aan een gemiddelde snelheid rijden van max. 34km/uur vertrekt reeds om 8 uur. De rit aan een gemiddelde snelheid van max. 30km/uur vertrekt om 8.30 uur. Deelnemers mogen vanaf 7.30 uur hun polsbandje afhalen aan de inschrijvingsstand.

Onderweg zijn er twee bevoorradingen, de eerste in de rue Léopold Vanmeerbeek in Grez-Doiceau op 56km, de tweede op de Oude Tiensebaan bij Hoeve de Peinwinning te Bekkevoort op 100km.

Voor deze rit kan je je op voorhand inschrijven tot 6 september. We laten per rit maximum 100 deelnemers toe. Is dat aantal niet bereikt tegen 6 september dan kan je ook nog ter plaatse inschrijven. Wees er snel bij want deze ritten zijn zeer gegeerd.

HET DRAGEN VAN EEN FIETSHELM IS VERPLICHT!

Link naar de rit onder voorbehoud van wijzigingen: https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/5017465/racefietsroute/begeleide-2018