Over ons

 

Hartelijk welkom op de website van de Vlierbeekriders. Onze club is opgericht in 2009 en we hebben al wat ervaring met het organiseren van ritten voor onze verschillende groepen. We proberen dit elk jaar te verbeteren. Iedere zondag, van eind februari tot eind september, voorzien we ritten voor alle groepen op de baan. Tijdens de herfst en de winter blijven we ook op de weg rijden als het weer het toelaat en is het mogelijk dat groepen worden samengevoegd om zo een mooie rit aan te bieden.

We rijden in 5 groepen: VLIER.

V-groep: Ben je systematisch en gepassioneerd bezig met fietsen, dan is deze groep jouw ‘cup of tea’. Hier gaat men er van uit dat je aan de start verschijnt met een zekere scherpte. Je wordt uitgedaagd op het gebied van snelheid en parcours maar met respect voor alle regels en elkaar. De richtsnelheid van deze groep ligt rond 34 km/u. Scheren die benen en smeren die ketting. Afstanden gaan tot 130km.

L-groep: We moeten het toegeven, in deze groep wordt er al wat harder doorgereden. Je bent een echte fietsfanaat, die ook buiten de clubritten geen kans ongemoeid laat om er op uit te trekken met de fiets. Je vindt het fantastisch om twee keer per week mee te rijden met een ‘samen uit-samen thuis’ groep zonder elkaar kapot te rijden. In de groep doe je jouw deel van het kopwerk en zorg je voor een strak maar gelijkmatig tempo. In de laatste kilometers kan het al wel iets sneller gaan. De gemiddelde snelheden gaan van 29 km tot 31 km/u. Afstanden gaan tot 120km.

I-groep: In onze I-groep gaat het er gezellig aan toe maar wordt er ook stevig doorgetrapt. Je bent tweemaal per week welkom om samen met ons te rijden, maar een derde individuele training schrikt je niet af. In deze groep kan je al proeven van het betere georganiseerde pelotonrijwerk met doorschuiven en kopwerk. Maar geen nood, als je conditie nog niet je datje is of je hebt een mindere dag dan laat je je gewoon meedrijven. De snelheid start in het beging van het seizoen op gemiddeld 27 km en gaat naar 29 gemiddeld. De afstanden gaan tot 110 km.

E-groep: Je hebt al wat meer ervaring met de racefiets en het fietsen in groep. Je denkt aan twee keer rijden per week aan een haalbaar maar toch respectabel tempo te rijden. Dan ben jij de ideale kandidaat voor onze E-groep. Eenmaal aangesloten bij deze groep doe je ritten van 70 km tot 100 km aan een tempo dat in het begin van het seizoen ligt op 24 km gemiddeld en naar het einde van het seizoen de 27 km gemiddeld haalt.

R-groep:Je bent een beginnende fietser of je neemt nu al regelmatig de fiets om een toertje te doen. Je beschikt over een racefiets en je zou graag in een gezellige groep willen starten om samen te fietsen. Misschien heb je nog vragen rond je uitrusting of wat je best wel en niet doet als starter. Dan ben jij in onze R-groep aan het goede adres. Met ritten die starten aan een snelheid van 21 km gemiddeld en bij het einde van het seizoen de 24 km gemiddeld halen ben je verzekerd van een gestage opbouw. Ook de afstanden nemen rustig toe van 40 km naar 80 km allemaal met respect voor het tempo van alle deelnemers.

Heb je zin om eens te komen proberen, dan kan je altijd het secretariaat contacteren. Of ben je er van overtuigd dat je de tijd van je leven zal beleven bij onze club, dan kan je dadelijk lid worden en hier inschrijven.

We hebben voor elke groep een andere startplaats in de buurt van de Westerpoort van de Abdij van Vlierbeek. Op onderstaand plannetje ontdek je waar de verschillende groepen vertrekken. Ben je nieuw en kan je niet direct je groep vinden, aarzel dan niet om één van de leden aan te spreken. Zij helpen je graag verder.

Vertrekplaatsen_2.jpg